dimarts, 29 de novembre del 2011

El cinsime de l'Alcalde Regull


El Sr. Regull té una barra descomunal. Durant mesos ha treballat intensament per frenar per tots els mitjans la campanya que pretenia denunciar la mala gestió gestió a Caixa Penedès, les remuneracions i fons de pensions i excessius, la manca de transparència i la opacitat. Una gestió que ha fet que Caixa Penedès s’hagi diluït en el Grup Mare Nostrum, que Vilafranca en perdi la seu social, que perilli la continuïtat de l’Obra Social i també els centenars de llocs de treball que generava al territori.

Quan ICV i la CUP van presentar la moció del Juliol denunciant tots aquest fets, l’Alcalde Regull va intentar il·legalitzar-la. El Sr. Alcalde al·legava que el Ple municipal no tenia competències per discutir sobre aquest tema. Quan va veure que no podia, i la moció va entrar per urgència a l’ordre del dia, el Sr. Ruiz va agafar el relleu. En la discussió de la moció, el Sr. Ruiz, i ja em perdonareu el to, va dir moltes bestieses. Aquí hi teniu un extracte de l’acta del ple del Juliol


El Sr. Ruiz també va dir que els directius esmentats eren “bones persones” i que alguns fins i tot eren amics seus. Va dir que l’Ajuntament no tenia competències per intervenir en la gestió d’una entitat privada. Va dir que sempre havia votat a favor de tot el que s’havia presentat a l’assemblea general, també el nomenament del Director General: en Manel Troyano, ara investigat per la fiscalia. Va dir també que ell considerava que s’havia fet una bona gestió a Caixa Penedès. La millor possible donades les circumstàncies.

Va dir que el tema que el feia sentir més orgullós era que s’hagués mantingut el nom comercial de Caixa Penedès, i que això era molt important per la promoció de la comarca. Aquí si que va ser profètic. Mai res com l’Escàndol de Caixa Penedès, ara investigat per la fiscalia, havia fet tant per donar mal nom a la comarca. Costarà molt netejar-ne la imatge.


Rectificar és de savis, i afortunadament a dia d’avui l’alcalde Regull i el Conseller Ruiz han entès que la situació era insostenible i que l’únic camí és el marcat pel Manifest en defensa de la vinculació social i territorial de Caixa Penedès. Ho celebro.


Però el que és inacceptable és que ara es dediquin a criminalitzar aquells que des del principi hem denunciat la mala gestió de Caixa Penedès i n’hem demanat una renovació total per recuperar-ne la credibilitat i posar-la al servei de l’interès col·lectiu.

El Sr. Regull ha fet una crida a la ciutadania perquè no participi de la concentració #netegemcaixapenedès. Argumenta que aquesta concentració només contribuiria a donar més mal nom a l’entitat d’estalvis.

Sr. Regull, vostè és un cínic. El que ens mou a les persones que anirem a la concentració és convertir Caixa Penedès en una entitat exemplar. Posar-la al servei de la col·lectivitat.

El que ha donat mal nom a Caixa Penedès és l’actuació immoral dels seus directius i la manca de control dels òrgans de govern de Caixa Penedès (Assemblea, Consell d’Administració i Comissió de Control) que no han pogut o volgut detectar aquestes irregularitats. El Sr. Ruiz, entre molts altres forma part d’aquest òrgans de govern, i el que ja hauria hagut de fer des de fa temps és demanar perdó per la seva lamentable actuació com a Conseller.

Finalment, Sr. Regull, vostè és un desagraït. Aquells que fa temps que estem treballant pel rentat de cara de Caixa Penedès li hem proporcionat un full de ruta clar de per on s’ha d’avançar: El Manifest en defensa de la vinculació social i territorial de Caixa Penedès. Un full de ruta, que ha permès que l’Ajuntament de Vilafranca tingués clar per on havia d’avançar quan la fiscalia va entrar en joc en tot aquest escàndol.

I vostè paga l’esforç col·lectiu d’aquells que hem treballat per marcar el full de ruta acusant-nos d’embrutar el nom de l’entitat. Vostè és un cínic i un desagraït. El seu discurs és políticament impresentable. Resto a l’espera que rectifiqui les seves declaracions i reconegui la feina feta per aquells que des de finals de Juny vam començar a treballar per salvar Caixa Penedès de les mans d’uns gestors irresponsables que ens han deixat Caixa Penedès a la UVI. 
M'agradaria també veure'l a la concentració de Dijous.


9 comentaris:

Anònim ha dit...

treballant el rentat de cara? perdona per no ho entenc. Ja va ser bastant penosa la situació d'ahir al ple, com per a sobre atribuïr-se el merit de treballar pel rentat de caixa penedès, quan els famosos plans de pensions, ja eren visibles desde la publició de les CCAA 2010 a la CMNV.Axiò demostra la no professionalitat d'alguns análisis que s'han fet sobre totes aquestes mocions presentades.

Anònim ha dit...

les CCAA 2010 publicades des de Maig de 2011. (Faltava afegir)

Anònim ha dit...

ostres realment hem sorpren la poca delicadesa i poca sensibilitat que teniu per totes les persones que treballen en aquesta entitat que no son poques. De les mils i mils de persones que hi treballen només 4 han actuat malament, molt malalment i per això han d'atendres amb les consequencies que aquest fet comporta, però no per això teniu cap dret a enfonsar la feina ben feta de resta d'empleats que dia darrera dia han lluitat perque aquesta entitat siguí un simbòl de la nostra comarca.Que és el que realment us amarga??No forma part d'aquest grup de gent lluitadora per el seu lloc de treball o és que teniu tant poca feina que només podeu dedicar-vos a menyprear la bona feina de la gent ???

jordi guilera ha dit...

Anònim 1,
No entenc el que dius. Tot el que s'ha dit aquí està basat en fonts oficials. Fet que encara ho fa tot més greu pq ningú s'havia encarregat de denunciar-ho.

Anònim 2,
El col•lectiu de treballadors és el primer perjudicat de tot aquest escàndol i tenen tota la meva solidaritat. I no et confonguis, jo no he dit mai res en contra dels treballadors.
Ara bé d'aquí a dir que només 4 s'han "portat malament" hi ha un abisme. Els membres dels òrgans de govern han fracassat estrepitosament en les seves tasques de control i són corresponsables del que ha passat.

Salut,
J

Anònim ha dit...

Si, totes les font oficials que tu vulguis, però els famosos escrits sobre els sous de 4 mosqueters, publicats al Juliol, eren erronis, i d'un marge de 15 milions, això de mostra la velocitat amb que aneus alguns a l'hora de d'assenyalar amb el dit, sense para a mirar les CCAA 2010 presentades a l'abril a la CMNV, on si s'analitzen amb tranquilitat es pot intuir uns movimennts de fons amb carrec a la PL, per això remaracava anteriorment la poca professionalitat d'alguns anàlisis que havies fet. En fi no voldria tornar escriure, però vull deixar una cosa clara, no aneu de gran salvadors de caixa penedès, perque sou els primers en no tenir ni idea de com funciona el sistema financer, i directament aneu a destruir-lo, provocant una crisis major. Bon feina però et vas quedar curt, encara s'ha d'apendre una mica més a fer les coses ben fetes. Bon pont.

jordi guilera ha dit...

Hola Anònim,
Et repeteixo que tot el que he escrit està basat en fonts oficials. És el que oficialment havien cobrat aquesta gent. El que surt a les memòries. Si les memòries estaven mal fetes, això no és culpa meva. Només faltaria.

Ara bé, a més a més 5 directius es van autoassignar 25 milions d'euros en fons de pensions. Ho van fer d'amagat. No es refleteix a les memòries, jo no en tenia en coneixement.
Aquestes quantitats s'han de sumar al que oficialment ja havien cobrat. Fi de la història.

Salut,
J

jordi guilera ha dit...

Hola Anònim,
Et repeteixo que tot el que he escrit està basat en fonts oficials. És el que oficialment havien cobrat aquesta gent. El que surt a les memòries. Si les memòries estaven mal fetes, això no és culpa meva. Només faltaria.

Ara bé, a més a més 5 directius es van autoassignar 25 milions d'euros en fons de pensions. Ho van fer d'amagat. No es refleteix a les memòries, jo no en tenia en coneixement.
Aquestes quantitats s'han de sumar al que oficialment ja havien cobrat. Fi de la història.

Salut,
J

Anònim ha dit...

indirectment estas afectant tan al col.lectiu de treballadors com a l' entitat, si tan vols ajudar a aquesta a recuperar el seu reconeixament com entitat penedesenca no tinguis tanta rancunia i no siguis tan ranci, reconeix que no has estat tu sol el que has denunciat , sino que ha sigut un cumol de circunstancies que s'han produit i que finalment s'ha descubert aquest pastel que es repartien aquest 4, un 10 pel sr. Regull que almenys a buscat solucions i acords rapids, dexeu les critiques que la fiscalia fa la seva feina i dedicat a construir, es una entitat "recorda"

jordi guilera ha dit...

Que he estat jo sol ho dius tu, pq jo no ho he dit mai.

I tú qui ets valent?